Sezon na leczo uważam za otwarty!  Termin ten jest dla mnie równoznaczny z pojawieniem się cukinii/kabaczków na moim ogródku. ? W przepisie nie podaję dokładnych ilości składników, ponieważ zawsze dodaję na oko.  Osobiście wolę, gdy jest więcej cukinii.

Składniki:

  • cukinia
  • pomidory
  • pieczarki
  • papryka
  • cebula
  • czosnek
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
  • koncentrat pomidorowy
  1. Cukinię, pomidor, pieczarki, paprykę, cebulę pokroić w większe kawałki i każde z osobna dusić na patelni z niewielką ilością oleju do miękkości.
  2. Czosnek pokroić w cienkie plastry i podsmażyć na oliwie z oliwek.
  3. Wszystkie warzywa wraz z czosnkiem połączyć w garnku. Dodać przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.