Je艣li nudne jest dla Was samo leczo, spr贸bujcie w wersji z indykiem. Od razu danie staje si臋 o wiele bardziej po偶ywne.馃挭

Sk艂adniki (dwie porcje):

  • 4 pol臋dwiczki z indyka
  • 1 ma艂a cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 偶贸艂ta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • pomidory
  • 250g pieczarek
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: s艂odka papryka mielona, s贸l, pieprz
  • 艣wie偶a bazylia

Spos贸b przygotowania:

  1. Na rozgrzan膮 patelni臋 wlej oliw臋 z oliwek i podsma偶 pol臋dwiczki z obu stron na rumiany kolor, po czym zdejmij je z patelni i odstaw na bok.
  2. Wszystkie warzywa pokr贸j w drobn膮 kostk臋. Na pozosta艂ym oleju w pierwszej kolejno艣ci zeszklij cebul臋 po czym dodaj reszt臋 warzyw. Sma偶 do mi臋kko艣ci, dodaj przyprawy, drobno posiekan膮 bazyli臋 oraz pol臋dwiczki. Du艣 wszystko przez kilka minut i gotowe.