Nowy przepis w końcu na blogu! Tym razem kurczak w towarzystwie między innymi pomarańczy oraz makaronu konjac. O właściwościach konjac możecie przeczytać tutaj.
Przyznajemy, że zarówno mnie, jak i Kasię pochłonęła praca, co zaskutkowało mniejszą aktywnością na blogu. Mamy nadzieję, że od teraz wszystko wróci do normy i wpisy będą pojawiać się regularniej. 🙂
Składniki:
⦁ 1 opakowanie makaronu konjac
⦁ 2 piersi drobiowe
⦁ sałata masłowa
⦁ 1 cebula
⦁ oliwa z oliwek
⦁ 1 ząbek czosnku
⦁ krem z octem balsamicznym o smaku pomarańczy
Sposób przygotowania:
- Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
- Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj pokrojone piersi drobiowe. Smaż do zarumienienia.
- Dodaj poszatkowane liście sałaty oraz przepuszczony przez praskę ząbek czosnku.
- Na koniec, przypraw solą i pieprzem oraz octem balsamicznym.