Nowy przepis w końcu na blogu! Tym razem kurczak w towarzystwie między innymi pomarańczy oraz makaronu konjac. O właściwościach konjac możecie przeczytać tutaj.
Przyznajemy, że zarówno mnie, jak i Kasię pochłonęła praca, co zaskutkowało mniejszą aktywnością na blogu. Mamy nadzieję, że od teraz wszystko wróci do normy i wpisy będą pojawiać się regularniej. 🙂

Składniki:
⦁ 1 opakowanie makaronu konjac
⦁ 2 piersi drobiowe
⦁ sałata masłowa
⦁ 1 cebula
⦁ oliwa z oliwek
⦁ 1 ząbek czosnku
⦁ krem z octem balsamicznym o smaku pomarańczy

Sposób przygotowania:

  1. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
  3. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj pokrojone piersi drobiowe. Smaż do zarumienienia.
  4. Dodaj poszatkowane liście sałaty oraz przepuszczony przez praskę ząbek czosnku.
  5. Na koniec, przypraw solą i pieprzem oraz octem balsamicznym.