Składniki:

  • jajka (5 białek + 1 żółtko)
  • pomidor
  • papryka
  • ogórek szklarniowy/gruntowy
  • sałata lodowa lub mix sałat
  • szczypiorek
  • tuńczyk w sosie własnym
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz
  1. Warzywa (pomidor, ogórek, sałata lodowa, papryka) pokrój w grubą kostkę.
  2. Jajka: oddziel żółtka od białek, po czym białka z dodatkiem jednego żółtka roztrzep blenderem, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
  3.  Dodaj warzywa do masy jajecznej i dokładnie wymieszaj.
  4.  Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i na rozgrzaną oliwę wlej mieszankę jajek i warzyw.
  5. Smaż kilka minut aż do momentu, kiedy jajka będą prawie ścięte. Dodaj rozdrobnione mięso tuńczyka oraz posiekany szczypiorek. Złóż omlet na pól i smaż kolejne kilka minut aż jajka się zetną.

Smacznego! 🙂