Składniki:
- jajka (5 białek + 1 żółtko)
- pomidor
- papryka
- ogórek szklarniowy/gruntowy
- sałata lodowa lub mix sałat
- szczypiorek
- tuńczyk w sosie własnym
- oliwa z oliwek
- przyprawy: sól, pieprz
- Warzywa (pomidor, ogórek, sałata lodowa, papryka) pokrój w grubą kostkę.
- Jajka: oddziel żółtka od białek, po czym białka z dodatkiem jednego żółtka roztrzep blenderem, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
- Dodaj warzywa do masy jajecznej i dokładnie wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i na rozgrzaną oliwę wlej mieszankę jajek i warzyw.
- Smaż kilka minut aż do momentu, kiedy jajka będą prawie ścięte. Dodaj rozdrobnione mięso tuńczyka oraz posiekany szczypiorek. Złóż omlet na pól i smaż kolejne kilka minut aż jajka się zetną.
Smacznego! 🙂